UMF

Noutăţi

 

Zilele „Porţilor deschise”

În zilele de 10 și 11 Decembrie 2020, cu ocazia Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu”, Biblioteca “Valeriu Bologa”, a pregătit pentru dumneavoastră o serie de activităţi.

Formarea utilizatorilor

https://us02web.zoom.us/j/81297885913?pwd=U1BtaTI1MTFZZEs0WFp6STNnRjBKUT09

Meeting ID: 812 9788 5913

Vă rugăm să instalaţi ZOOM.În luna noiembrie 2020 beneficiem de acces la platforma Complete Anatomy. Informații suplimentare depre platformă precum și modul de conectare se regăsesc în broșurile atașate.

Aplicația se poate descărca accesând acest link: https://3d4medical.com/download

Codul de acces: QJPAIJ6FXVV4

Main features

Student Highlights

 • Bone Mapping
 • Cadaveric Reference
 • Additional Quizzes
 • ...all plans include the core atlas features

Professional Highlights

 • 1,500+ clinical videos
 • Annotate the model
 • License to use in clinical practice

Institutional Highlights

 • 3D Anatomy Atlas
 • Access For All Students & Faculty
 • 4,000+ Curriculum Resources
 • Sharing & Collaboration Tools
 • Dissection Simulation Tools


Vă anunțăm că până la sfârșitul anului 2020 EBSCO Information Services și ROMDIDAC pun la dispoziția membrilor consorțiului ANELIS Plus accesul gratuit (free trial) la unele baze de date EBSCO. Pentru instituția noastră acestea sunt:

Academic Search Ultimate
MEDLINE Complete

Accesul va fi disponibil de la distanță pentru toți utilizatorii din cadrul instituției, folosind următoarele date de conectare:

De asemenea, utilizatorii din cadrul instituției care au deja sau își vor crea în această perioadă un cont individual de acces mobil la platforma EBSCO, folosind formularul disponibil la adresa http://www.info-edu.ro/activare-cont, vor putea accesa bazele de date oferite spre testare folosind acest cont.Important: În această perioada este obligatorie preînregistrarea (dacă nu deţineţi deja o legitimaţie de bibliotecă) şi programarea locului. Este recomandat să rezervaţi şi cărţile dorite (nu manuale româneşti sau cărţi de referinţă). În acest sens vă rugăm să vizualizaţi ghidurile ataşate.Eliberare permise de bibliotecă - ONLINEFișa de lichidare online

La încheierea studiilor universitare, fișa de lichidare eliberată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca, trebuie semnată și la Bibliotecă, atestându-se, în acest mod, faptul că studentul nu are publicații nerestituite sau alte restanțe.
Vă rugăm să transmiteți fișa de lichidare completată cu datele Dvs. la adresa  (Documentele vor fi transmise doar  în format DOC sau PDF).
Dacă apar modificări ale numelui pe parcursul anilor de studiu, vă rugăm să menționați ambele variante.

Modelul pentru fișa de lichidare poate fi descărcat aici:În perioada 27-29 octombrie 2020 va avea loc Conferința cu tema: 

“Acces la literatura științifică: Romanian International Conference for Education and Research”, ediţia a VIII-a.

Romanian Conference for Education and Research devine exclusiv eveniment #online în 2020!

Studenții beneficiază de acces gratuit la Conferința E-nformation dacă accesează Profilul Instituțional de pe platforma Enformation și completează formularul de înregistrare!

Descrierea evenimentului, temele abordate, speakeri, locații, Agenda și formularul de înregistrare la Conferință se vor găsi la adresa:
https://conferinta.e-nformation.ro/Stimați utilizatori,

Începând de marţi, 19 mai 2020, s-a reluat activitatea cu publicul la bibliotecă.

Serviciile oferite sunt: înscrierea la bibliotecă, împrumutul, restituirea de documente, loc în sala de lectură (doar cu rezervare prealabilă).

Accesul în bibliotecă se va face în condiții de siguranță (distanţare, dezinfectare).

Persoanele care au documente împrumutate anterior stării de urgență, vor putea să le restituie fără aplicarea de penalizări până în data de 29 mai 2020 (pentru cărțile cu termen initial de returnare în luna martie).

Cărţile se pot returna şi prin curier rapid (cu suportarea de către dumneavoastră a costurilor de transport), la adresa:

Biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’

Str. B. P. Haşdeu 38-66

Cluj-Napoca, Cluj

Romania

Tel. 0740513317 (se utilizează doar pentru relaţia cu firma de curierat)

Pentru a preîntâmpina deteriorarea, vă rugăm să ambalaţi corespunzător cărţile!

 

Documentele restituite sau folosite la sala de lectură se vor păstra în carantină, minim 3 zile, înainte de un nou împrumut.

Programul de funcționare al sediului central de pe str. V. Babeş 8 (etajul III  & IV) și al Filialei Haşdeu (etajul III) va fi următorul:

Luni - Vineri 8.00-15.30

Sâmbătă, Duminică - ÎNCHIS

Programul pentru sala de lectură este următorul:

8.00 - 10.00 acces în sală, pe baza de programare

10.00 - 11.00 (ÎNCHIS pentru dezinfectare)

11.00 - 13.00 acces în sală, pe bază de programare

13.00 - 14.00 (ÎNCHIS pentru dezinfectare)

14.00 - 15.30 acces în sală, pe bază de programare

Programul de funcţionare în perioada 05.10.2020-22.10.2020 pentru împrumutul manualelor (conform programării - vezi secţiunea Noutăţi), Secţia română, precum şi la sala de lectură, la filiala bibliotecii situată pe strada B. P. Haşdeu nr. 38-66:

Luni  -  Vineri  08.00 - 20.00

Sâmbătă, Duminică - ÎNCHIS

 

Pentru programarea locului vă rugăm să urmaţi etapele din ghidul anexat.

Pentru a reduce timpul de aşteptare, în cazul împrumutului la domiciliu, vă rugam să utilizaţi sistemul de rezervare a publicaţiilor (ghidul anexat). Pentru a intra în posesia cărţilor, vă rugăm să fiţi atenţi la informaţia privind locaţia = FILIALĂ RIDICARE.

Dacă nu aveţi legitimaţie de bibliotecă, vă rugăm să vă înregistraţi în prealabil, urmând ca la venirea în biblioteca să finalizaţi înscrierea.

linkul de acces la program:

http://www.liberty.umfcluj.ro/liberty/libraryHome.do

Informaţii suplimentare:

Tel: +40-264-597256 - int. 2216 (et.4, Sediul Babeş), 2217 (et.3, Sediul Babeş), 2218 (Filiala Hașdeu) sau 037483421(6)/7/8

Vă invităm să vizualizaţi Ghidul de conectare, rezervare cărţi şi programare loc, din josul paginii. De asemenea, pentru programarea locului, aveti anexate hărţile.

 

 

 

Partenerii noștri, Enformation,  au identificat articole, studii, capitole de cărți care pot ajuta cercetătorii să înțeleagă și să gestioneze diferite aspecte ale pandemiei COVID-19, precum și tehnologiile care pot fi puse în aplicare pentru combaterea acesteia.

Accesează gratuit aceste resurse direct din Profilul tău Instituțional, secțiunea <Acces Gratuit temporar>, sau consultă pagina de Noutăți:

https://www.e-nformation.ro/?utm_source=E-nformation+mailing+list&utm_campaign=965b8626e4-resurse-gratuite-covid-apr-2020&utm_medium=email&utm_term=0_1fac41ed8c-965b8626e4-249545029#noutati

 

Invităm pe cei interesați să continue studiul și cercetările online, #deacasă.

Accesarea bazelor de date de către STUDENŢI

    Accesarea bazelor de date în afara claselor de IP ale universităţii (acces de la distanţă = acces mobil = #deacasă)

Folosiţi adresa de email cu extensia: @elearn.umfcluj.ro

a)    Pentru a accesa de la distanţă (în afara reţelei universităţii) următoarele resursele ale universităţii, abonate prin consorţiu sau direct:
AccessPharmacy MGH
Cochrane Library Wiley
EMBASE
MICROMEDEX
OVID – LWW Premier Journal Collection Plus
PROQUEST Central
ScienceDirect Freedom Collection, Elsevier
Scopus, Elsevier
SpringerLink Journals, Springer
Thieme ebooks Collection
Clarivate Analytics (Web of Science)
Wiley Journals
Nature

Vă puteti crea un cont de acces mobil pentru a accesa resursele abonate de instituția dvs. de la distanță (#deacasă).
Accesati: www.e-nformation.ro —> Creează cont
http://www.e-nformation.ro/join-us

Introduceți datele solicitate. Veți primi pe adresa de email un link care trebuie activat. Căutați și în spam/junk. Alegeți instituția, funcția, domeniul de interes și parola.
După activarea contului, intrați în cont, iar la secțiunea “Profil Instituțional” veți găsi resursele la care instituția dvs. are acces.
 
b)    Pentru a accesa de la distanţă (în afara reţelei universităţii) următoarele resursele ale universităţii, abonate prin consorţiu sau direct:

Academic Search Complete ,
DynaMED Plus,  
Dentistry and Oral Sciences Source,
Cinahl Complete
Cambrige Journals

Este necesar să vă creaţi un cont.
Link-ul pentru creare cont:
http://www.info-edu.ro/activare-cont-ebsco.php
Parolele conturilor au o perioada limitata de valabilitate (un an).
Pentru a beneficia de acces mobil la baza de date Cambridge Journals, va rugam sa completati formularul disponibil la adresa http://www.accesmobil.romdidac.ro/public/register
 
c)    Pentru a accesa de la distanţă (în afara reţelei universităţii) următoarele resursele ale universităţii, abonate prin consorţiu sau direct:

Clinical Key

Este necesar să vă creaţi un cont.
Link-ul pentru creare cont:
https://www.clinicalkey.com/#!/remote-access

      

                                                

 

Open Access în parteneriat cu Springer

Știm cât de anevoios poate fi procesul editorial și cât de prețios este timpul tău, așa că ne-am propus să te susținem și să iți oferim asistență și consultanță pe parcursul fiecărei etape a procesului de publicare. În felul acesta, tu o să te poți concentra doar asupra manuscrisului.
 
Acest serviciu este adresat doctoranzilor, cercetătorilor, cadrelor didactice și oamenilor de știință care doresc să își publice lucrările la o editură recunoscută pe plan internațional.
 
Descarcă acum Book Proposal Form și trimite-l echipei noastre. Vei avea un răspuns preliminar în cel mai scurt timp.

Începe frumoasa călătorie și află dacă manuscrisul tău va fi acceptat!
 
Contact:
Titi Jalba

M: 0729.992.741

 

L’Agence Universitaire de la Francophonie est heureuse de vous offrir l’accès à plus de 5 millions de ressources en ligne : cours en ligne, ouvrages, articles scientifiques dans toutes les disciplines. Vous y découvrirez également un atlas des experts de nos établissements membres. Vos étudiants et vos enseignants peuvent accéder librement à la Bibliothèque Numérique de l’Espace Universitaire Francophone (BNEUF) à partir de ce lien.

https://bneuf.auf.org

The Agence Universitaire de la Francophonie is pleased to offer you  access to more than 5 million online resources: online courses, books, scientific articles in all disciplines. You will also discover an atlas of experts from our member institutions. Your students and teachers can freely access the Digital Library of the Francophone University Space (BNEUF) from this link.

https://bneuf.auf.org

Agentia Universitara a Francofoniei are placerea sa va ofere acces la mai mult de 5 milioane de resurse online: cursuri, carti, articole stiintifice din toate domeniile. Veti descoperi de asemenea experti reuniti  din cadrul institutiilor noastre partenere. Studentii si cadrele didactice pot accesa in mod gratuit reursele disponibile din Digital Library of the Francophone University Space (BNEUF) la linkul de mai jos:

 https://bneuf.auf.org

 

Nanomedicine

https://www.futuremedicine.com/journal/nnm

Journal of Comparative Effectiveness Research

https://www.futuremedicine.com/journal/cer

Access to the 2018 & 2019 content

The trial will expire on the 31st December 2019

 

Atlas de Anatomie 3D a creierului uman

http://www.thehumanbrain.info/head_brain/horizontal.php

Breathe Journal

http://breathe.ersjournals.com/

Full text, open access

https://doaj.org/

Colectie de reviste si site-uri medicale cu acces gratuit

http://highwire.stanford.edu/lists/freeart.dtl

https://medlineplus.gov/

Carti si reviste full text, podcast-uri

http://www.freemedicaljournals.com/

PloS Medicine

http://journals.plos.org/plosmedicine/

BioMed Central contine 214 reviste medicale cu acces gratuit

https://www.biomedcentral.com/

Colectie de reviste medicale cu acces gratuit

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/

Anatomie 3D

https://www.kenhub.com/

 

Acces la arhive

Stroke

http://stroke.ahajournals.org/

The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism

https://academic.oup.com/jcem

 

"Discover top research. Write smarter. Publish faster."

https://f1000.com/

 

e-Anatomy

https://www.imaios.com/en/e-Anatomy

 

 https://www.youtube.com/user/doctobib/videos

 

List of potential predatory publishers created by librarian Jeffrey Beall

https://beallslist.weebly.com/

 

 

In atentia utilizatorilor care si-au creat cont de acces mobil pe platforma EBSCO

 

In urma modificarii politicii EBSCO privind accesul mobil (pe baza de username si parola) la bazele sale de date, parolele conturilor au o perioada limitata de valabilitate (un an).

In situatia in care detineti un cont de acces mobil pe platforma EBSCO si nu mai reusiti sa va conectati, pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt urmatorii:

  1. Accesati http://www.info-edu.ro/activare-cont-ebsco.php
  2. Completati formularul din partea de jos a paginii. Atentie - in campul Nume de utilizator (User ID) trebuie sa introduceti acelasi nume de utilizator pe care l-ati ales atunci cand v-ati creat contul.
  3. Introduceti o noua parola, care trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

  - Sa contina intre 6 si 20 de caractere, inclusiv cifre si caractere speciale (ex. #, @, &, *, %, !, ?, $).

  - Sa nu contina cuvinte precum ebsco, ehost, pa$$word, dynamed sau admin

   1. Nu uitati sa selectati din lista institutiilor Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu, Cluj-Napoca

    

   Dupa completarea formularului, veti primi un e-mail de confirmare. Intrucat crearea si actualizarea conturilor de acces mobil nu se realizeaza in mod automat, e-mailul de confirmare va fi primit intr-un interval de maxim 24 de ore.

   Pentru a accesa resursele Cambridge abonate de institutiile membre ANELIS Plus, precum si resursele puse la dispozitie gratuit de Cambridge University Press pana la sfârșitul lunii mai 2020, pasii sunt urmatorii:
   1. Crearea contului de acces mobil pentru Cambridge - http://www.info-edu.ro/activare-cont
   2. Conectare cu user si parola la platforma Cambridge Core - http://accesmobil.romdidac.ro/public/login
   3. Lista resurselor Cambridge abonate prin Anelis Plus (Cambridge Journals) este disponibila aici: https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/journals
   4. Pentru resursele (e-book-uri) puse la dispozitie gratuit de Cambridge University Press pana la sfârșitul lunii mai, linkul direct este www.cambridge.org/mybooks.

    

    

    

   Accesat de 24749 de ori