Miercuri, 16 Decembrie 2020 10:40

Studenții de la UMF „Iuliu Hațieganu“ vor primi tablete pentru cursurile online

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ din Cluj-Napoca a achiziționat 100 de tablete, care se află în curs de distribuire către studenții celor trei facultăți, Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Acestea vor putea fi folosite atât pentru studiu, cât și pentru participarea la cursuri și examene.
Pentru a putea oferi studenților săi dispozitive de calitate, UMF „Iuliu Hațieganu“ a negociat cu mai mulți producători, iar în cele din urmă a achiziționat 100 de dispozitive Samsung Galaxy Tab A7. Tabletele au fost configurate pentru a facilita procesul educațional la distanță, având toate funcțiile necesare interacțiunii cu cadrele didactice şi cu mediul de învățare online. De asemenea, fiecare student va primi și câte un abonament de internet nelimitat 4G, costurile acestuia fiind suportate tot de către universitate.
În cazul în care, în urma repartizării tabletelor către studenții care au solicitat un astfel de dispozitiv, vor rămâne tablete nedistribuite, acestea vor fi puse la dispoziția abonaților Bibliotecii „Valeriu Bologa” din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu“.
Anul acesta, după trecerea la învățământul online, UMF „Iuliu Hațieganu“ a achiziționat din fonduri proprii și 100 de computere, dintre care 20 au fost oferite studenților care beneficiau de burse sociale și care aveau nevoie de un astfel de dispozitiv, iar 80 au intrat în dotarea bibliotecii universității, spre a fi utilizate tot de către studenți.

Accesat de 1503 de ori

Selecție - anunțuri