Miercuri, 10 Februarie 2021 13:41

Deschiderea perioadei de precazare pentru semestrul II al anului universitar 2020-2021

Vă aducem la cunoștință deschiderea perioadei de precazare pentru semestrul II al anului universitar 2020-2021.

Studenții care doresc un loc în cămin și TREBUIE să completeze precazarea:

 • Studenții care NU au contract de cazare încheiat și doresc cazare (inclusiv studenții anilor 1 și 2, dar și studenții care au primit un loc în cămin la repartiția din toamnă, dar nu au încheiat un contract de cazare pe parcursul primului semestru).
 • Studenții care și-au reziliat contractul de cazare.

Menționăm că și studenții bursieri ai statului român ( inclusiv românii de pretutindeni) care doresc cazare în cămin sunt rugați să trimită un e-mail la următoarea adresă:

1. Conform noilor decizii adminsitrative, studenții vor avea posibilitatea de încheiere a contractului fie pentru un semestru întreg, fie pe o perioadă determinată (spre exemplu pe perioada stagiilor). În cazul în care se termină perioada determinată, studentul va avea obligația să părăsească căminul și locul lui în cămin se va considera vacant. Ulterior, dacă studentul respectiv dorește din nou cazare în cămin, va adresa o cerere Serviciului Social al UMF și va fi repartizat într-unul dintre căminele universității în limita locurilor disponibile.

Atenție

În cazul celor care v-ați suspendat contractul, în momentul în care vă veți întoarce la cazare, veți avea aceleași opțiuni ca și studenții ce vor fi cazați în această etapă: fie alegeți să stați pe o perioadă determinată, fie alegeți să încheiați contractul pe tot parcursul celui de-al doilea semestru.

2. Repartiția studenților în cămine se va face pe baza platformei de cazare ce va ierarhiza studenții conform opțiunilor. (Platforma respectă proporțiile de cazare ce se regăsesc și în Carta universității - metodologia de cazare în căminele UMF)

Mențiuni cu privire la Platforma de Cazare:

 • Aceasta va putea fi completată începând cu data 10.02.2021, ora 14.00 până la data de 12.02.2021,ora 18:00.
 • Repartizările preliminare vor fi afișate sâmbătă, 13.02.2021 iar repartizările finale vor fi afișate luni, 15.02.2021.

Mențiuni cu privire la cazarea pe baza dosarelor medicale/sociale:

 • Studenții care solicită cazare pe baza dosarului social/medical sunt rugați să trimită actele necesare până vineri, 12.02.2021, ora 18:00, la adresa de e-mail:
 • Locurile pentru dosarele medicale și sociale se vor afișa în același timp cu repartiția finală a locurilor de cazare pe baza mediilor.

Documente necesare pentru dosare sociale/medicale le găsiți aici:

https://docs.google.com/document/d/11PUscyqrHVTy4QoL25lS3OYFQuiaGRVdvLUoxVoOfCY/edit?usp=sharing

Mențiuni

 • Contestațiile se vor depune în decurs de 24 de h de la data postării repartiției.Puteți depune contestațiile la următoarea adresă de e-mail: .
 • Întrucât transferurile ar necesita încă o zi în plus pe lângă perioada de depunere a contestațiilor, timp de care nu dispunem în momentul de față fiindcă dorim să afișăm lista finală cu locurile în cămin cât mai repede, în cadrul acestor cazări, nu se vor mai efectua transferuri, ci doar contestații. 
 • Cazările se vor face începând cu data de 17.02.2021 intre orele 8-16.00 și vă vom pune la dispoziție platforma calendis pentru a evita aglomerările la cazare.
 • Copiii de cadre didactice sau orfani de un părinte/ambii părinți sunt scutiți de la plata regiei de cămin. 
 • Regia de cămin se va calcula conform cuantumului pentru 3 persoane în cameră în căminele H10, H9, O1, O6.

Instrucțiuni Utilizare Platformă 

Puteţi accesa platforma la adresa https://cazari.umfcluj.ro/ . Logarea se face cu numele şi prenumele (care trebuie ales dintr-o listă de sugestii care apare automat pe măsura completării acestora, dacă ea nu apare, vă rugăm să încercaţi să apăsaţi tasta TAB), şi cu parola care e reprezentată de numărul vostru matricol.

Atenție 

În cazul studenților din anul 1, parola va fi reprezentată de codul de înregistrare primit la înscrierea pentru admitere. Studenții din anul 1 nu pot alege ca opțiune de cazare căminele B11/B13.

În cazul în care întâmpinaţi probleme am conceput două tutoriale video de folosire a platformei:

Tutorial precazare – varianta PC:

https://www.youtube.com/watch?v=lZSa8q3Odik&t=14s

Tutorial precazare – varianta pentru telefoane mobile:

https://www.youtube.com/watch?v=p54K8f2vtEE&t=14s

Dacă, după încercări repetate şi vizionarea tutorialelor, în continuare persistă problemele, vă rugăm să ne contactaţi la adresa şi vom încerca să rezolvăm fiecare reclamaţie în parte.

Toate nemulțumirile voastre prezentate anterior cu privire la procesul de cazare au fost înainte către conducerea U.M.F.

Dată fiind situația atipică în care ne aflăm, ceea ce v-am prezentat mai sus este varianta finală la care s-a ajuns astfel încât numărul de locuri de cazare disponibile să fie cât mai mare și procesul de cazare să se desfășoare în timpul cel mai scurt cu putință, având în vedere că mulți dintre voi ați primit deja orarul semestrului II .

            Comisia de cazare

Accesat de 3229 de ori

Selecție - anunțuri