Miercuri, 30 Iunie 2021 09:50

Prezența și contribuția echipelor de cercetare românești în proiecte ERA-NET

Stimați cercetători / cadre didactice,

 

Vă informăm că evenimentul Prezența și contribuția echipelor de cercetare românești în proiecte ERA-NET” va avea loc în data de 8 iulie, începând cu ora 10:00, via Zoom.

 

Cooperarea științifică internațională reprezintă un pilon important în consolidarea sistemului național de cercetare-dezvoltare și inovare. Oferă oportunități de colaborare cu echipe de cercetare internaționale fiind, totodată o sursă de atragere a unor finanțări externe pentru cercetare.

 

Proiectele ERA-NET/ERA-NET Cofund, finanțate în cadrul Programului Orizont 2020 al Comisiei Europene, reprezintă o schemă de finanțare concepută pentru a sprijini parteneriatele public-privat, inclusiv inițiativele de programare comune între statele membre, în procesul de stabilire și realizare a consorțiilor transnaționale.

 

Ce reprezintă participarea în proiecte ERA-NET, care sunt inovațiile ce conduc la îmbunătățirea stării de sănătate și a stilului de alimentație și de viață, la protecția mediului și conectarea prin Internet of Things (IoT), vor fi reliefate în cadrul evenimentului ”Prezența și contribuția echipelor de cercetare românești în proiecte ERA-NET” din data de 8 iulie, începând cu ora 10:00, via Zoom.

Detalii despre proiectele ERA-NET ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului găsiți  aici.

 

Participarea la eveniment se face în baza înregistrării la adresa 

 

Întrebări, comentarii, recomandări privind proiectele pot fi transmise directorilor de proiecte, până la data desfășurării evenimentului, utilizând chestionarul de feedback disponibil aici

 

Evenimentul face parte din seria prezentărilor publice ”Provocări și soluții pentru o lume în schimbare” a proiectelor de cercetare finanțate în cadrul competițiilor PNCDI III, organizate de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării şi UEFISCDI.

 

Cu respect,

Echipa DepCDI

Accesat de 390 de ori

Selecție - anunțuri