Joi, 15 Iulie 2021 13:31

Raportul proiectului “România Educată” a fost publicat

Raportul privind proiectul "România Educată" a fost publicat, miercuri, 14 iulie, de Administraţia Prezidenţială. Documentul poate fi consultat aici.

Dezideratele exprimate în raport sunt: educaţie de calitate pentru toţi, educaţie individualizată, autonomie şi gândire critică, alocarea de resurse suficiente, în mod transparent şi echitabil, pentru acest domeniu, şcoli sigure şi sănătoase, atractivitatea sistemului de învăţământ, management educaţional profesionist şi bazat pe responsabilitate, colaborare şi stabilitate pentru un sistem de educaţie rezilient.

Pentru învăţământul superior, ţintele proiectului sunt: până în 2030, 20% dintre absolvenţii primelor două cicluri de învăţământ superior (licenţă şi master) vor participa la programe de mobilitate externă; până în 2030, cel puţin 40% dintre tinerii de 30-34 de ani vor fi absolvenţi de studii superioare; în 2030, în România, studiază cel puţin 10% studenţi internaţionali (din totalul studenţilor înmatriculaţi); în 2030, minimum 30% din totalul cursurilor din învăţământul superior vor fi opţionale, oferind studenţilor posibilitatea de a îşi particulariza şi adapta formarea la complexităţile în creştere ale pieţei muncii.

Universitatea noastră  a fost partener la cel mai amplu demers de consultare și construcție a unei viziuni pe termen lung în educație. Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universității noastre, a participat, în calitate de reprezentant al Alianței Rectorilor Universităților de Medicină și Farmacie – G6 UMF, la consultările pentru acest proiect, ce vizează, printre obiectivele sale principale, și sporirea calității și atractivității învățământului superior.

Rămânem în continuare implicați în implementarea acestui proiect, care, sperăm, va aduce îmbunătățiri considerabile sistemului educațional din România.

 

Accesat de 500 de ori

Selecție - anunțuri