Luni, 19 Septembrie 2022 15:42

Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa – prof. dr. Claudio Bassetti, Universitatea din Berna

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca va acorda titlul de Doctor Honoris Causa dlui profesor dr. Claudio Bassetti de la Universitatea din Berna, Elveția.
Ceremonia de acordare a titlului onorific va avea loc miercuri, 21 septembrie 2022, ora 11:00, în sala Multimedia, str. Victor Babeș nr. 8.

Prof. dr. Claudio Bassetti este directorul departamentului de neurologie al Spitalului Universitar din Berna din 2012. Acesta a absolvit medicina la Basel și s-a format în domeniul neurologiei la Berna și Lausanne. În 2000, a devenit profesor de neurologie la Zurich. În 2009, a fondat Neurocenter of Southern Switzerland (NSI). A derulat stagii de cercetare în domeniul neurofiziologiei la Basel și somnologie la Ann Arbor, Boston și Madison. Principalele sale interese științifice sunt explorarea relațiilor dintre somn și tulburările neurologice, narcolepsie, precum și modalități inovative de predare a neurologiei folosind abordări clinice și experimentale. Activitatea sa s-a concretizat prin publicarea a peste 500 de articole științifice și 8 cărți de specialitate.

Dr. Bassetti a fost președinte al Societății Europene de Neurologie, Societății Europene de Cercetare a Somnului și Societății Elvețiene de Neurologie și a fondat Federația Elvețiană a Neurosocietăților Clinice. Este membru al Academiei Elvețiane de Științe Medicale, unde a fost membru al consiliului de administrație timp de opt ani. A fost ales președinte al Academiei Europene de Neurologie (EAN) și Decan al Facultății de Medicină din Berna în anul 2020.

Este o deosebită onoare și bucurie să îl primim alături de noi, în cadrul comunității noastre academice, pe domnul prof. dr. Claudio Bassetti!

Accesat de 423 de ori

Selecție - anunțuri